Plecat în turneu prin țară să le vândă baronilor locali cioara de pe gard, Dragnea își vede zburată protejata din fruntea Ministerului de Interne!

Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri seară că nu mai poate lucra cu ministrul de Interne, Carmen Dan, pentru că l-a mințit, și așteaptă demisia ei.

Întrebat la Realitatea TV, de jurnalistul Rareș Bogdan, dacă mai poate lucra cu Carmen Dan, premierul Tudose a răspuns: “Nu, dat fiind că m-a mințit”. 

Șeful Guvernului a explicat că ministrul Carmen Dan a venit la el cu propunerea de a-l împuternici pe directorul general al DGA, Cătălin Ioniță, în locul lui Bogdan Despescu la șefia Poliției Române. Când a întrebat-o dacă șeful DGA este de acord, aceasta a răspuns afirmativ, însă l-a contactat pe cel în cauză și acesta a negat.

Rareș Bogdan l-a întrebat de mai multe ori pe premierul Tudose ce va face “dacă până mâine dimineață nu demisionează Carmen Dan”.

Mihai Tudose a răspuns de fiecare dată: “Am răbdare. Domnia-sa și-a exprimat dorința, intenția de a demisiona. Nu știu cine n-o lasă”. 

Anterior, Mihai Tudose a fost la Antena 3, unde a spus același lucru:

“Şeful Poliţiei a fost înlocuit. Aveam o propunere. Am aflat că acel domn nu doreşte şi refuză, nu puteam să demit pe cineva şi să las Poliţia necondusă. Supărarea mea faţă de ministrul de Interne este următoarea. Am întrebat-o dacă e adevărat că refuză şi mi-a spus că nu. La prânz l-am sunat pe domnul chestor (n.r.: Cătălin Ioniţă) să îl întreb eu. Dialogul a fost cam aşa: <Sunt premierul, doriţi această funcţie?> şi mi-a spus <Domnule premier, permiteţi să raportez: M-am prezentat cu un raport la doamna ministru în care i-am spus că refuz, de atunci stau în antecameră, mi-a zis să aştept>. Dacă un ministru îşi permite să mă mintă, nu mai am ce să lucrez cu ea. Domnia şi-a manisfestat intenţia de luni şi i-am spus că accept demisia dacă şi-o dă. Dacă va fi lăsată şi-o va da”, a declarat Mihai Tudose la Antena 3.

Premierul Mihai Tudose a amânat luarea unei decizii în legătură cu Carmen Dan i-a solicitat marți într-o declarație publică să-l demită pe Despescu  de la șefia Poliției Române și să-l înlocuiască cu șeful Direcției Generale Anticorupție (DGA) din cadrul MAI, pe fondul scandalului cu polițistul pedofil de la Brigada Rutieră.

Abia a doua zi, miercuri, premierul l-a chemat pe comisarul-șef Bogdan Despescu la Palatul Victoria, unde a avut o discuție cu el de aproape o oră (între 10.00 și 10.50).

Decizia în urma întrevederii cu șeful Poliției Române a fost prezentată însă abia la 13.30, în debutul ședinței Guvernului

“Am avut o discuție cu Bogdan Despescu. Mi-a prezentat raportul, care înţeleg că a fost gata de-abia astăzi dimineaţă. Am înțeles de pe surse că noua propunere (șeful DGA, Cătălin Ioniță – n.r.) și-a declinat intenția de a ocupa funcția și l-am rugat pe domnul Despescu ca, într-o săptămână, să-mi prezinte măsurile luate de domnia-sa în această săptămână pentru remedierea situaţiei. Ceea ce, totuşi, trebuie remarcat, este că acel făptaş a fost prins totuşi în două zile. E o notă foarte bună pentru Poliţie. De ce nu s-au luat şi alte măsuri sau unde lucrurile au scârţit, repet, domnul Despescu are o săptămână să îmi prezinte concluziile”, a declarat premierul.

Mihai tudose a întârziat o jumătate de oră (ședința executivului trebuia să înceapă la 13.00), lăsând-o pe Carmen Dan să aștepte cu ministrul Apărării, Mihai Fifor, în sală, în timp ce el purta discuții cu ceilalți miniștri într-o altă încăpere.

Iar pentru ca umilirea să fie completă, Tudose a purtat o discuție cu Carmen Dan abia după finalul ședinței Guvernului, când anunțase deja că nu îl demite pe șeful Poliției Române.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version