Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a anunțat, sâmbătă, că pensionarii din MAI se vor bucura de banii de pensii pe aprilie încă din prima săptămână a acestei luni.

Astfel, conform unui mesaj postat pe Facebook, Carmen Dan anunță că pensionarii MAI care au conturi bancare vor primi banii în data de 5 aprilie, pentru a se pregăti corespunzător de Sfintele Sărbători Pascale.

Ceilalți pensionari de la MAI vor primi banii în funcție de modul în care îi livrează Poșta Română, dar nu mai târziu de 6 sau 7 aprilie.

Pe de altă parte, Carmen Dan a mai anunțat o lovitură în favoarea angajaților din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Aceștia vor beneficia de concedii de odihnă decontate în limita sumei de 1.450 de lei. S-a luat această decizie pentru că “din cauza regulilor de protecţie a datelor cu caracter personal şi a celor instituţionale cu privire la angajaţii din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, acestora nu li se puteau acorda vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei, aşa cum este prevăzut pentru celelalte categorii bugetare. Cuantumul sumelor decontate nu va fi luat în calcul la determinarea procentului prevăzut la art. 25 din Legea-cadru nr. 153/2017, referitor la limitarea sporurilor, compensaţiilor, adaosurilor, primelor, premiilor şi indemnizaţiilor şi a altor drepturi acordate de fiecare ordonator de credite”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version