Comisia juridică a Senatului se întruneşte, marţi, pentru un raport pe solicitarea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale a fostului ministru Gabriel Oprea, urmând ca Biroul Permanent să decidă când se va da votul decisi, în plen.

oprea in parlament

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu a ştiut să spună, luni, dacă raportul Comisiei Juridice – care este unul consultativ, însă fără el nu se poate da votul în plen – va fi pe ordinea de zi de miercuri a plenului Senatului.

DNA îl acuză pe senatorul Gabriel Oprea că a abuzat de funcţiile de vicepremier şi ministru de Interne prin utilizarea de 3 ori mai mult a coloanei oficiale (1.607 ori) faţă de preşedintele României, Klaus Iohannis (550 de ori) în primele 10 luni ale lui 2015.

Liderul UNPR a declarat sâmbătă că nu ştie dacă se va prezenta în faţa senatorilor din Comisia Juridică, dar le-a trimis o scrisoare  senatorilor să voteze pentru aprobarea solicitării DNA. Evident, Oprea nici nu se gândeşte să demisioneze din funcţia de senator.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version