Curtea Constituţională a româniei (CCR) a respins miercuri, cu majoritate de voturi, sesizările PNL şi USR privind învestirea Comisia specială de modificare a Legilor Justiţiei, condusă de Florin Iordache – autorul scandaloasei OUG 13 – de a putea modifica și completa toate legile cu incidență asupra Justiției.

Valer Dorneanu presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei sursă foto tv netro

Era de așteptat, pentru că deja au fost adoptate în plen la Camera Deputaților Legea 303/2004 și Legea ANI, urmând ca miercuri să fie supuse la vot , într-un ritm simplificat, și legile nr. 304/2004 privind organizarea judiciară şi 317/2004 privind CSM, aploi codul penal și codul de procedură penală.

“Sesizarea USR arată că PSD-ALDE a acordat comisiei speciale atribuţii ilegale, care potrivit Regulamentului celor două Camere revin Comisiilor juridice permanente, pentru a scurta la maxim timpul de dezbatere şi de adoptare a modificărilor legilor Justiţiei”, anunţa USR la momentul atacării regulamentului la CCR.

În luna noiembrie, Parlamentul a adoptat o Hotărâre prin care modifică Hotărârea iniţială privind înfiinţarea Comisiei speciale pentru legile justiţiei, la cererea preşedintelui acestui for, Florin Iordache.

Astfel, Florin Iordache a propus modificarea Hotărârii Parlamentului prin care s-a înfiinţat Comisia şi includerea următorului articol: „examinarea, modificarea şi completarea, după caz, a tuturor actelor normative cu incidenţă asupra justiţiei, în vederea reformării sistemului judiciar, aflate în procedură parlamentară, precum şi a celor ce urmează a intra în procedură parlamentară pe toată perioada desfăşurării activităţii Comisiei şi care vor fi transmise acesteia”.

Iordache şi-a argumentat solicitarea invocând „importanţa modificărilor care ţin de structura sistemului legislativ în domeniul justiţiei, printre acestea numărându-se Inspecţia Judiciară şi Direcţia pentru investigarea infracţiunilor săvârşite de judecători şi procurori”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version