Membrii Curţii Constituţionale a României au decis, miercuri, să admită sesizarea Guvernului şi să declare neconstituţionalitatea proiectului de lege privind pensiile speciale pentru aleşii locali.

ccr

Este pentru a doua oară când proiectul ajunge la CCR. Prima dată proiectul a fost reîntors în Parlament, dar oamenii premierului Dacian Cioloş au sesizat din nou CCR-ul cu precizarea că proiectul de lege nu ar trebui reîntors pentru a fi modificat ci trebuie respins cu totul.

Iar membrii CCR au făcut pe plac Guvernului, invocând probleme serioase de procedură. “Am admis sesizarea Guvernului, plecând de la premisa că, după reexaminare, Parlamentul nu a urmat de la început calea ce ar fi trebuit, pentru că noi declarasem în întregime legea neconstituţională, deci trebuiau parcurse de la început fazele parlamentare”, a spus preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu. Acesta a recunoscut că decizia de neconstituţionalitate a fost luată în unanimitate.

În urmă cu aproape un an, Parlamentul a adoptat propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali. Pensia pentru aleşii locali ar fi urmat să se acorde în limita a trei mandate, respectiv să varieze între 2.000 şi 5.500 de lei lunar.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version