Comitetul Executiv Naţional (CEX) al PSD se reunește luni la Palatul Parlamentului, începând cu ora 17.00, convocat de Viorica Dăncilă, pentru a discuta soarta coaliției cu ALDE.

Noul lider al social-democraților în locul lui Liviu Dragnea, care a intrat la pușcărie, se confruntă cu amenințările lui Călin Popescu Tăriceanu de rupere a coaliției. Președintele ALDE este disperat că membrii CEX al PSD au desemnat-o pe Viorica Dăncilă candidat la prezidențiale. Dacă ar fi rămas Dragnea în fruntea PSD, el ar fi avut șanse să fie candidatul comun al coaliției.

Congresul PSD ar fi trebuit să aibă loc în data de 3 august, însă Viorica Dăncilă l-a amânat, în urma crimelor din Caracal. Între timp, au apărut sondaje în care Tăriceanu figurează pe locul 2, după Iohannis, iar Dăncilă abia pe locul 6 în intenția de vot a românilor.

Premierul Dăncilă a programat o ședință de Guvern tot pentru luni, dar la ora 14.00, pentru rectificarea bugetară.

Tăriceanu și oamenii lui au lansat deja ideea că nu sunt mulțumiți de sumele tăiate de la anumite ministere și suplimentarea bugetului SRI, drept pretext pentru a scoate ALDE din coaliție. 

ALDE a obținut doar 4% din voturile românilor la alegerile europarlamentare, astfel că nu a intrat în Parlamentul European. Acum, Tăriceanu și Varujan Vosganian au găsit pretextul pentru a se rupe de PSD, ca să mai ciupească un procent și să obțină un nou mandat în Parlament, la alegerile din decembrie 2020.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version