Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a blocat „rotativa” guvernamentală, încălcând protocolul politic încheiat cu PNL în urmă cu un an și jumătate.

Ciolacu vrea acum ca Sorin Grindeanu să rămână în continuare ministru al Transporturilor, pentru a-l ține sub control nu numai în calitate de șef de partid, ci și ca prim-ministru,după ce președintele Klaus Iohannis îl va numiîn această funcție, la sfârșitul lunii mai – începutul lui iunie. 

Actualul premier, Nicolae Ciucă, cere la schimb portofoliul Dezvoltării, însă nu de la PSD, ci de la UDMR – care amenință că iese de la guvernare.

Spiritele s-au încins, iar Ciolacu a găsit în protestele profesorilor pretextul perfect casă blocheze „rotativa”. Spre deosebire de premierul Ciucă – prea ocupat de politică și de pretențiile PSD în viitoarul guvern pentru a se întâni cu sindicaliștii din Educație – Ciolacu le-a transmis bezele sindicaliștilor.

„E clar că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică, iar eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor. De aceea, cred că în acest moment, prioritatea tuturor decidenților politici trebuie să fie rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar și restanța majoră privind reforma pensiilor speciale. Până la rezolvarea acestor două priorități, orice negociere privind viitorul cabinet trebuie suspendată”, a declarat, vineri, Ciolacu.

Ciucă s-a trezit între timp din inerție, sâmbătă, și i-a chemat pentru duminică la negocieri pe liderii de sindicat care au amenințat cu greva generală începând de luni. 

Premierul a transmis însă, într-un comunicat de presă că „tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version