Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri, după patru zile de tăcere de la congresul în care a fost validat șef plin al partidului, că moțiunea de cenzură depusă pe 17 august va fi votată în ultima zi a lunii și a sesiunii extraordinare a Parlamentului.

Nici nu se putea altfel, deoarece o moțiune trebuie dezbătută și supusă votului în aceeași sesiune în care afost depusă.

Marcel Ciolacu a anunţat pe Facebook data votării moțiunii, într-un mesaj scurt: 

„Moţiunea de cenzură se va vota luni – 31 august! Guvernul Orban trebuie să plece!”.

Sorin Grindeanu, fostul lui șef în primul guvern PSD instalat de Liviu Dragnea, ales la congres prim-vicepreşedintele PSD, adică secundul lui Ciolacu la conducerea partidului, a scris şi el pe Facebook că „moţiunea de cenzură va pune stop unei guvernări haotice şi dezinteresate total de problemele oamenilor”.

„Jaful şi incompetenţa trebuie oprite! O guvernare căreia i se pare normal ca şefii poliţiei să se întâlnească cu interlopii, dar anormal să asigure măşti pentru profesori şi elevi trebuie să plece! O guvernare care are grija doar de propriile buzunare, dar nu este îngrijorată deloc de scăderea nivelului de trai al populaţiei trebuie să plece! În locul Guvernului Orban, trebuie să vină o echipă capabilă să gestioneze criza sanitară, să deschidă şcolile în siguranţă, să respecte legislaţia ţării şi să sprijine în mod real mediul de afaceri românesc!”, a transmis Grindeanu.

Moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mită generalizată” a fost prezentată pe 20 august în şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version