Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Ciolacu: „Concediile medicale sunt un venit; nu înţeleg care e supraimpozitarea”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marți, că nu înţelege care este supraimpozitarea în cazul concediilor medicale, pe care le consideră „un venit”, iar cei „10% sunt ceea ce plătim cu toţii la asigurările sociale de sănătate”.

Ciolacu a spus că va discuta cu preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, pentru modificarea ordonanţei prin care chiar el a impus suprataxarea concediilor medicale. Ordonanţa este blocată în comisie la Camera Deputaţilor.

„În primul rând, eu, Guvern, nu pot să vin cu ceva pentru că este un act normativ, o ordonanţă, care este în Parlament, aş încălca o decizie a CCR. Sunt ferm convins, colegii de la Parlament vor lua o decizie. Nu înţeleg care este supraimpozitarea. Cei 10% sunt ceea ce plătim cu toţii la asigurările sociale de sănătate. Concediile medicale sunt un venit. Până acum, ce am spus foarte clar, că pentru cei cu boli cronice, pentru cei bolnavi de cancer, pentru tinerele mame, sunt total de acord să se elimine. O să vorbesc cu domnul Simonis şi o să facem foarte rapid, sper săptămâna aceasta”, a declarat Ciolacu, întrebat pe această temă, la sediul central al PSD.

USR a protestat, luni, în fața Ministerului Finanţelor, acuzându-l pe ministrul Marcel Boloş că de aproape 100 de zile bagă mâna în buzunarul românilor prin „taxa pe boală” și a încasat până acum 30 de milioane de euro din aceasta, urmând să mai încaseze 10 milioane de euro, în luna aprilie.    

 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv