Tot românii vor plăti, din buzunarele lor, impozitul de 2% pe cifra de afaceri impus băncilor, de Guvernul PSD-PNL. Băncile își acoperă acest impozit, mărind comisioanele bancare…

Premierul Marcel Ciolacu se declară revoltat de faptul că băncile au anunțat că majorează comisioanele bancare, după ce el a impus  prin noua Lege 296/2o23 impozitarea cu 2% a cifrei de afacere a acestora, de la 1 ianuarie 2024, și a redus plățile cash atât la persoanele fizice, cât și la companii, începând cu 11 noiembrie.

Ciolacu a anunţat, vineri, că va chema la Guvern specialişti din Ministerul Finanţelor şi BNR, dar şi reprezentanţi ai micilor întreprinzători, ai băncilor şi ai societăţii civile, „pentru a lua o decizie pe subiectul banilor cash”.

„Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash! Este intolerabil să creşti artificial comisioanele bancare! Voi convoca săptămâna viitoare la Guvern o întâlnire cu specialiştii din Ministerul Finanţelor şi BNR, dar şi cu reprezentanţii micilor întreprinzători, ai băncilor şi ai societăţii civile pentru a lua o decizie pe subiectul banilor cash. Nu voi renunţa niciodată la lupta împotriva evaziunii. Şi nu voi renunţa să protejez românii de lăcomia unora care vor să facă bani cu orice preţ”, a scris Ciolacu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Din 11 noiembrie, se reduc plăţile cash la companii şi persoane fizice, potrivit Legii 296 pe care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea în Parlament.

Astfel, plăţile către persoanele juridice se vor putea face în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei/persoană.

În ceea ce priveşte încasările şi plăţile între o persoană juridică şi o persoană fizică, plafonul zilnic este de 5.000 lei către/de la o persoană, iar sumele în numerar aflate în casieria persoanelor juridice nu pot depăşi plafonul de 50.000 lei, la finalul unei zile. Încasările şi plăţile cash între două persoane fizice se pot face în limita unui plafon zilnic de 10.000 lei. 

Au intrat în vigoare primele măsuri fiscale pe care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version