Premierul Marcel Ciolacu i-a asigurat, joi, pe reprezentanţii Camerei de Comerţ Americane în România – AmCham, că Guvernul acordă, în egală măsură, importanţa cuvenită stabilităţii şi predictibilităţii, transparenţei şi asigurării condiţiilor concurenţiale de business. 

În cadrul unei întâlniri care a avut loc la Palatul Victoria, premierul le-a spus acestora: 

„Guvernul României îşi concentrează acţiunile asupra investiţiilor, reformelor şi îmbunătăţirii calităţii vieţii oamenilor, obiective pe care le are, deopotrivă, şi mediul de afaceri. Acordăm, în egală măsură, importanţa cuvenită stabilităţii şi predictibilităţii, transparenţei şi asigurării condiţiilor concurenţiale de business, factori importanţi pentru dezvoltarea şi modernizarea României. În planul politicii externe, un obiectiv major al României este aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, care va stimula, de asemenea, procesul de modernizare a ţării şi va contribui la atingerea unor standarde înalte în privinţa conduitei etice, a promovării transparenţei şi a unui mediu de afaceri sănătos”.

Șşeful Executivului a salutat interesul companiilor americane pentru realizarea de noi investiţii în România şi a subliniat interesul Guvernului de a aprofunda cooperarea în domenii precum energia, apărarea, securitatea cibernetică, digitalizarea, domeniul farmaceutic sau sectorul financiar-bancar, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Prim-ministrul a încurajat reprezentanţii companiilor americane să participe la Forumul de afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări, organizat de Guvernul României, în data de 7 septembrie, în marja Summit-ului Iniţiativei celor Trei Mări, desfăşurat la Bucureşti.

Ciolacu a mulţumit reprezentanţilor AmCham Romania pentru susţinerea acordată României pentru includerea în Programul Visa Waiver al Statelor Unite ale Americii. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version