Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, îi dă o mână de ajutor premierului Orban, demis de PSD prin moțiune de cenzură și desemnat din nou prim-ministru, de președintele Klaus Iohannis. 

Ciolacu a asigurat, luni, după ședința CEX, că noul Guvern format de Orban cu aceeași listă a miniștrilor, va parcurge traseul de audiere și vot în Parlament, asigurând că PSD nu îl va vota, astfel încât să pice.

În acest fel, Ludovic„al doilea” își va vedea visul cu ochii și va fi desemnat premier a treia oară, urmând să cadă și să declanșeze alegeri parlamentare anticipate, cu câteva luni înainte de cele la termen.

„Mâine (marți – n.r.) sunt convocate Birourile Permanente pentru stabilirea calendarului de audiere a miniștrilor. Nu am niciun drept să opresc calendarul parlamentar (de audiere a miniștrilor propuși de Orban – n.r.). Chiar dacă este o mascaradă, noi ne menținem consecvenți și respectăm legea”, a declarat Ciolacu.

El a încercat să ducă în derizoriu demersul lui Orban, la care și PSD pune umărul: „La câte tâmpenii au făcut miniștrii, o să fie mai distractive audierile”, a comentat el, precizând că pesediștii nu vor vota cabinetul propus de Ludovic orban pentru că „nu vrem să-i stricăm feng shui-ul”.

Întrebat dacă a avut o înțelegere pentru anticipate cu Ludovic Orban, Ciolacu a răspuns: „Cum pot eu avea o înțelegere cu dl Orban? Pe cine reprezintă că tot nu am înțeles, e propus de un partid care nu-l votează. Dvs ați face înțelegeri cu un om într-o astfel de situație?”.

În ședința CEX, Olguța Vasilescu și Paul Stănescu au cerut alegeri anticipate. Întrebat despre acest lucru, Ciolacu a spus:„Partidului Social Democrat nu îi este frică de nici un fel de alegeri. Să aibă grijă să nu pună alegerile în aceeași zi cu bacalaureatul copiilor”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version