Liderul PSD, Marcel Ciolacu, îi răspunde președintelui Klaus Iohannis, care i-a acuzat pe social-democrați că fac campanie electorală din scandalul dragării de către Ucraina a canalului Bâstroe.

Iohannis atacă PSD în scandalul Bâstroe: „Nu e bine să ne ambalăm; știe și Ministerul Transporturilor, cam din octombrie, că se draghează”

„Nu vorbim aici de campanie electorală. Este un subiect de care şi eu, ca şi român, sunt îngrijorat, mai ales că e un subiect care afectează una dintre bijuteriile nu numai ale României, ci şi ale Europei şi întregii lumi. Protejarea Deltei Dunării e un lucru care nu se negociază. Cred că iarăşi este un lucru foarte clar pentru toată lumea, nu numai pentru români: avem datoria de a proteja Delta Dunării. În ceea ce priveşte delictul de opinie, cred că am depăşit acest moment în România”, a spus Ciolacu, la Parlament.

El a precizat că, în calitate de preşedintele Camerei Deputaţilor, nu a primit informaţii oficiale în privinţa situaţiei Canalului Bâstroe:

„Eu nu am fost informat, nici de Ministerul de Externe, nici de nimeni altcineva, decât semnalul care a venit din mass-media, şi pe urmă am încercat de la colegii mei să aflu mai multe detalii. În momentul în care nu există o informare oficială, vremelnic ocup funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, cred că ar fi trebuit să cunoaştem mai mult din acest aspect, dar, repet, avem şi dreptul de a avea propria opinie. Asta nu e o opinie că creăm un conflict sau suntem pro-ruşi, că deja există un semnal de alarmă în ceea ce priveşte adâncimea Canalului Bâstroe şi încălcarea unor acorduri internaţionale. Părerea mea este că românilor trebuie să le spunem întotdeauna adevărul, să fim informaţi şi să explicăm exact de ce este necesar ca pentru o perioadă limitată să fie această adâncime pe Canalul Bâstroe, ce urmează în viitor, fiindcă aşa se face politică”.

Ciolacu a arătat cu degetul spre PNL, aminind de guvernările din timpul pandemiei de COVID-19: „Nu facem aceleaşi greşeli pe care le-am făcut în timpul pandemiei – să creăm o emoţie şi să pară că autorităţile şi oamenii politici ştiu ei ceva mai mult decât restul românilor şi încercăm să ţinem lucrurile ascunse”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version