Premierul Marcel Ciolacu își „ia vorba înapoi” și condiționează creșterile salariale promise profesorilor, invocând dezastul de la rezultatele testelor PISA.

Concret, Ciolacu i-a cerut ministrei Ligia Deca, vineri, la începutul ședinței de guvern, să vină cu criterii de performanță pentru majorările salariale din învățământ, careau fost amânate pentru anul 2024.

„ai ales după rezultatele României la testele PISA, îi cer doamnei ministru Deca să vină cu soluții privind criteriile de performanță în învățământ. Orice cheltuială trebuie însoțită și de o reformă și să aibă ca rezultat performanță. Nu ne putem aștepta ca doar mărind salariile să se întâmple o minune, pentru că nu se va întâmpla nici de această dată nimic. Așadar, trebuie introduse criterii de performanță în funcție de care salariile vor crește”, a declarat Ciolacu.

El a adăugat că „aceleași cerințe le am și la sănătate, unde astăzi alocăm încă aproape 200 de milioane de lei pentru cheltuielile spitalelor”.

„Aștept de la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să vină cu un sistem clar și eficient de raportare a costurilor, cu criterii clare pentru sumele alocate pe fiecare program de sănătate. Nu poți avea un buget de 12 miliarde de euro și să nu ști în timp real pe ce se duc bani”, a precizat premierul.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version