Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, înaintea unei noi runde de negocieri cu PNL, că partidul său încă nu a stabilit pe cine să propună prim-ministru.

Aceasta, după ce duminică, el spunea că va merge la consultări la Cotroceni cu două variante de premier: președinții principalelor două partide din viitoarea coaliție, respectiv PNL și PSD. 

Liderii PNL, PSD și UDMR se vor întâlni, marți la ora 13.00, la o nouă rundă de negocieri la Parlament.

„Astăzi sper ca, împreună cu ceilalți, să terminăm programul de guvernare. După aceea începem negocierile politice”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă liderii PNL sau UDMR i-au propus chiar lui să preia funcția de premier, liderul PSD a răspuns categoric: „Nu, nu”.

„Vom vedea ce o să rezulte din negocieri”, a mai spus el, întrebat dacă cele trei partide vor merge la Iohannis cu o singură propunere de premier. 

Despre faptul că ar trebui să fie o întâlnire între șeful statului și cei trei președinți de partid, el a spus: „Acest lucru cred că președintele ar trebui să-l facă, nu e atributul meu”.

Duminică, el spunea că va merge cu două variante de premier, președinții principalelor două partide din viitoarea coaliție, respectiv PNL și PSD. Acum, Ciolacu s-a sucit:

„Momentan, PSD nu a făcut o nominalizare pentru prim-ministru, dar sunt ferm convins că va face acest lucru”.

Legat de programul de guvernare, Ciolacu a spus, marți: „Mai avem să închidem cu Ministerul de Finanțe și proiecția bugetului pe anul viitor și domeniul justiției, în care lăsăm specialiștii să vină cu propuneri.

Despre desființarea Secției Speciale: „Noi v-am anunțat că lăsăm specialiștii să găsească soluțiile cele mai bune, astfel încât să nu mai avem MCV”.

Despre modificarea PNRR: „O să optimizăm Programul național de Redresare și Reziliență mai mult ca sigur, dacă se va constitui această coaliție de guvernare vom face o deplasare la Bruxelles să discutăm punctual. Deja europarlamentarii, atât de la PSD cât și de la PNL discută cu reprezentanții de la Uniunea Europeană cu privire la optimizarea acestui PNRR”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version