Marcel Ciolacu a declarat marți, după negocieri, că PSD este de acord cu sistemul premierului prin rotaţie, dar aşteaptă şi de la PNL o decizie în acest sens.

„În momentul acesta, prin interiorul PSD există această decizie, că se poate merge prin rotaţie. Aşteptăm şi de la PNL o decizie în acest sens. Şi, după ce există o decizie că şi PNL acceptă prin rotaţie, atunci vom intra în negocieri şi vom hotărî. Cred că totuşi ponderile parlamentare contează cel mai mult într-o negociere”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

El a recunoscut că există un blocaj, dar a precizat că „PSD este pregătit să ducă toate negocierile posibile ca să deblocăm această situaţie”.

Întrebat dacă PNL ar putea avea întâietate în a propune premierul, Ciolacu a arătat că PNL trebuie mai întâi să fie de acord cu varianta prin rotaţie.

„Trebuie să luăm o decizie. Am luat o decizie, că este prin rotaţie. Urmează ca PNL să vadă dacă ia o astfel de decizie sau nu, ca să avem ce discuta, care e primul sau al doilea. Momentan în PSD există o astfel de decizie”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a respins varianta ca Florin Cîţu să fie propunerea de premier, arătând că „am răspuns de zeci de ori şi eu nu m-am schimbat cu nimic”.

Ciolacu a susţinut că este în continuare încrezător că, până la sfârşitul săptămânii, va exista un Guvern. El a apreciat că acest lucru ar trebui realizat „cât mai curând”, deoarece rezultatele discuţiilor întârzie în raport cu „aşteptările” românilor.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version