Comitetul Executiv Național (CEX) al PSD a decis, miercuri seară, organizarea congresului pe 29 februarie 2020, pentru alegerea președintelui partidului, după demisia forțată a Vioricăi Dăncilă, la două zile după ce a pierdut alegerile prezidențiale.

În aceste condiții, Marcel Ciocacu rămâne președinte interimar timp de trei luni.

Niculae Bădălău nu a fost suspendat din PSD, după declarațiile scandaloase despre românii din diaspora, însă a renunțat la funcția de vicepreședinte interimar al PSD – nu și la la conducerea organizației Giurgiu.

„Aș începe din nou să îmi cer scuze pentru acele declarații. Regret contextul și formularea nefericită. E clar că eu nu gândesc așa, cine ma cunoaște știe asta. Eu prețuiesc toți românii. Eu am spus ce aveam de spus și îmi cer scuze”, și-a pus el cenușă în cap.

El declarase, vinerea trecută, că„vreo 700.000 de români din străinătate se află acolo legal, iar restul până la 3-5 milioane sunt fetele alea de le duc ăștia”.

Funcția de vicepreședinte a fost preluată definul său, Mina Marian.

Totodată, Cătălin Rădulescu „Mitralieră” nu se mai ocupă de relația cu sindicatele, în locul său fiind desemnat Marius Budai, fost ministru al Muncii.

Întrebat de ce nu a fost suspendat din PSD Bădălău, Ciolacu a spus, la finalul ședinței CEX: „La începutul CEx a fost una dintre priorități să discutăm ieșirea nefericită, gravă a colegului meu Niculae Bădălău unde s-a și votat o sancțiune, dânsul nu mai face parte din niciun for de conducere central, urmând ca organizația Giurgiu să aibă discuții în interiorul său și să ia o decizie. Ce știu cu tărie e că PSD-ului i-a făcut foarte mult rău acea declarație, chiar dacă dânsul ne-a explicat contextul acelei declarații. Cât timp voi fi eu președinte interimar nu va fi nimeni exclus din partid, Intenționez să aduc oamenii care au fost excluși pe nedrept din partid: Marian Neacșu, Sorin Grindeanu, Adrian Țuțuianu”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version