PSD reia, în an electoral, marota cu scoaterea în afara orașelor a sălilor cu „păcănele” și combaterea drogurilor.  Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că acestea se numără printre cele „trei-patru mari priorităţi majore” pe care le are partidul pe care îl conduce.

Ciolacu anunța, la începutul lunii octombrie 2023, că legea privind „păcănelele” va fi adoptată rapid, însă a uitat la fel de repede de ea.

Ciolacu se împăunează că va scoate „toate păcănelele” în afara localităților: „Legea intră în adoptare rapidă”

Acum, el susține că proiectul legislativ al PSD va fi adoptat imediat ce va începe sesiunea parlamentară.

„Sunt propuneri, sunt amendamente deja convenite de comisii. Domnul Simonis vă poate prezenta legea în integralitatea sa. Eu am avut solicitarea clară – sub 15.000 de locuitori nu mai există niciun fel de ‘păcănele’. Ştiţi foarte bine că erau în improvizaţii, păcăleam oamenii, lucru care s-a şi văzut. (…) Oricum se face ordine, în sfârşit, în această industrie şi nu îmi fac probleme că pierd bani la buget, ei se vor întoarce de la oameni înapoi, dar prin consum corect”, a spus Ciolacu, după întâlnirea cu parlamentarii PSD.

„În orice stat civilizat nu stai în centrul oraşului cu ‘păcănele’, faci în afara oraşului. Cine vrea să joace se urcă în microbuz, presupun că proprietarii, am văzut şi eu în filme, nu am fost la Las Vegas niciodată, îţi pun un autobuz la dispoziţie şi te duc, joci, te urcă în autobuz şi te lasă în funcţie de ce bani ţi-au mai rămas”, a adăugat el. 

Despre discuțiile cu parlamentarii PSD, Ciolacu a declarat: „Am vorbit detaliile tehnice şi am făcut şi cu colegii parlamentari priorităţile parlamentare, atât la Cameră, cât şi la Senat. Au rămas trei sau patru priorităţi majore în acest moment, promisiuni unele dintre ele, şi cu Legea offshore-ului eolian, cu combaterea drogurilor, cu modificarea legislativă. O să vină şi ministrul Justiţiei şi ministrul de Interne cu o modificare în Guvern. Mai sunt şi iniţiative parlamentare. Cu celebrele ‘păcănele’, aşa cum am promis, vom merge până la capăt – nicio localitate sub 15.000 de locuitori nu va mai avea niciun aparat de ‘păcănele’ în viitor. Şi, nu în ultimul rând, cu plafonarea la creditele oferite de IFN-uri”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version