Liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-a luat apărarea lui Valeriu Zgonea, care a fost votat marți, de majoritatea parlamentară PNL-PSD-UDMR-Minorități, în funcția de președinte al ANCOM, după ce acesta a fost condamnat de instanța de fond la 3 ani de închisoare cu executare și apoi achitat de Curtea de Apel București – prin eliminarea interceptărilor din dosarul de corupție, în baza unei decizii a CCR dată la o zi după condamnarea inițială.

„Ştiţi foarte bine că domnul Zgonea a fost trimis în judecată. În acel moment, s-a retras din spaţiul public şi îi mulţumesc pentru acest lucru, cum cred că ar trebui să facă orice demnitar. În acest moment, domnul Zgonea este achitat definitiv şi irevocabil. Faptul că la un moment dat domnul Zgonea a fost condamnat în primă instanţă, iar în instanţă când i s-a dat soluţia definitivă a fost achitat… Nu cred, în primul rând cei care fură şi sunt corupţi să se ducă la puşcărie dar cred de asemenea că trebuie să respectăm şi drepturile omului”, a declarat Ciolacu, marți, la Parlament.

În plenul de marți al Parlamentului au votat pentru ca Zgonea să fie șef la ANCOM 270 de deputați și senatori, iar numai 33 au fost împotriva numirii lui în această funcție.

Zgonea va încasa de la ANCOM un salariu lunar de circa 11.000 de euro.

UPDATE! Inginer de căi ferate, Zgonea clamează „etica”, după ce și-a plasat prima nevastă la ASF și pe a doua la ANCOM
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version