Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR, Forța Dreptei și 2 PNL-iști au atacat la CCR legea pe care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea / Moşteanu: „Am blocat proiectul, nu va creşte niciun fel de taxă” / 

Breaking News:

Ciolacu: Sumele pentru servicii medicale paraclinice vor putea fi suplimentate

Premierul Marcel Ciolacu anunţă adoptarea, în şedinţa de guvern, a unei hotărâri ce prevede posibilitatea suplimentării sumelor pentru serviciile medicale paraclinice recomandate de medicii de familie în cadrul consultaţiilor preventive din pachetul de bază.

„Avem un proiect important şi în domeniul sănătăţii. Vorbim despre modificarea şi completarea contractului-cadru pentru asistenţă medicală. Ţinta este clară: creşterea accesului populaţiei la serviciile de prevenţie. Oferim opţiunea suplimentării contractelor cu Casa de Asigurări de Sănătate, ne referim la servicii medicale paraclinice recomandate de medicii de familie, la consultaţiile din pachetul de bază”, a spus premierul.

Hotărârea de Guvern pentru modificarea şi completarea anexei nr. 2 la HG 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate

Hotărârea prevede creșterea accesului la servicii de prevenție ca urmare a faptului că, pentru serviciile medicale paraclinice, recomandate de medicii de familie în cadrul consultațiilor preventive din pachetul de bază sumele contractate cu casele de asigurări de sănătate se pot suplimenta prin acte adiționale.

Reducerea timpilor de așteptare, generați de epuizarea valorii de contract a furnizorilor de servicii medicale paraclinice, va conduce la depistarea, mai rapid, a afecțiunilor, efectul fiind atât creșterea șanselor de tratare a acestora în fazele incipiente, evitarea apariției complicațiilor, cât și reducerea cheltuielilor cu spitalizările și medicamentele inerente tratării afecțiunilor depistate cu întârziere, atunci când devin simptomatice.

De asemenea, sunt coroborate măsuri prevăzute în mai multe acte normative care reglementează domeniul sănătății.

Altă reglementare se referă la procentul de compensare pentru medicamentele imunologice folosite pentru producerea imunității active de care beneficiază unele segmente populaționale în tratamentul ambulatoriu, prevăzute în sublista E,  care este de 50% din preţul de referinţă pentru cele din secțiunea E1, și 100% din preţul de referinţă pentru cele din secțiunea E2.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv