Marcel Ciolacu se face că uită cine a reintrodus pensiile speciale, astfel că se miră cu ipocrizie: „Este aproape inexplicabil cum să ai o pensie mai mare decât venitul pe care l-ai avut în activitate”.

Este declarația făcută de Ciolacu luni, la sediul central al PSD – partid care, în guvernarea Ponta, a reintrodus pensiile speciale ce fuseseră desființate de Guvernul Boc, în 2010.

„Se va negocia și se va discuta. (…) În zona de pensii speciale, cred că am picat cu toții de acord. (…) Vom veni cu o impozitare foarte mare. Restul rămâne să avem o discuție în coaliție. (…) Vom vedea în funcțiile CCR ce soluție vom găsi pentru jalonul impus de dl. Ghinea”, a spus Ciolacu.

Întrebat dacă a avut o discuție cu ministrul Apărării cu privire la o majorare a pensiilor, Ciolacu a negat, insistând că în acest caz „este vorba de pensii ocupaționale și nu pensii speciale”. „Acelaşi lucru am văzut că este şi la Ministerul de Interne. Din punctul meu de vedere (..) şi nu l-am avut numai acum, sunt pensii ocupaţionale, nu pensii speciale”.

„Am avut o discuție punctuală pe anumite venituri suplimentare la cei care asigură permanența, unde are perfectă dreptate, mai ales în contextul actual cu Ucraina. O să avem o discuție aplicată și în ceea ce privește pensiile”, a adăugat el.

USR: Statul român a cheltuit în iunie peste un miliard de lei pentru plata pensiilor speciale

USR a acuzat că statul român a cheltuit, în luna iunie, peste un miliard de lei pentru plata pensiilor speciale.
 
Claudiu Nasui: „Banii dumneavoastră luați prin taxe și impozite.
Pensiile speciale au crescut și tot mai cresc. Pentru prima dată de când PSD-PNL le-au introdus, cheltuielile cu pensiile speciale pe o singură lună au depășit pragul de un miliard de lei.
 
Și asta fără pensiile speciale ale parlamentarilor care vor reintra în plată după decizia CCR. Și fără pensiile speciale ale primarilor care vor intra în plată de la anul.
 
Față de anul 2021, statul a cheltuit 607 milioane de lei în plus pe pensiile speciale din primele 6 luni ale lui 2022. Pensii speciale tot mai mari plătite cu banii din taxele și impozitele românilor.
 
USR a depus un nou proiect de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Totuși, de fiecare dată când vine la vot eliminarea pensiilor speciale, PSD-PNL votează pentru menținerea lor.
 
Nu mai crede nimeni că vor elimina pensii speciale. Nu cu un premier care în 2020 a încasat o pensie specială de 216.000 lei, cu aproape 50.000 lei mai mare decât salariul de ministru.”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version