Pavel Filip, noul premier al Republicii Moldova, se află într-o vizită la Bucureşti.

ciolos_27956300

Marţi la prânz, Filip s-a întâlnit cu premierul Dacian Cioloş. Cei doi au discutat în special despre situaţia extrem de delicată din Moldova, dar şi despre relaţiile economice dintre cele două ţări.

La finalul discuţiei, Cioloş a anunţat că România va acorda un împrumut de supravieţuire Republicii Moldova, însă a condiţionat acest împrumut de “măsurile concrete de reformă pe care noul guvern de la Chişinău le va lua. Vrem să vedem măsuri care să arate voinţă de reformă”.

În plus, Dacian Cioloş anunţă că “stabilitatea politică din Republica Moldova este importantă nu doar pentru această ţară, ci şi pentru România şi pentru întreaga regiune. Suntem pregătiţi să acordăm un sprijin rambursabil, pe care România l-a promis. Sperăm ca procedura de ratificare să evolueze în săptămânile următoare”.

Întreaga problemă, a împrumutului pe care România ar urma să-l acorde Republicii Moldova, a pornit încă din urmă cu aproape trei luni.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, la începutul lunii noiembrie, reexaminarea legii care prevedea acordarea împrumutului către Republica Moldova, pe motiv că “nu există certitudinea continuării procesului de reformă”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version