După o întâlnire cu Preafericitul Daniel, premierul Dacian Cioloş a decis să taie toţi banii pe care bisericile ar fi trebuit să îi primească anul viitor din buget.

ciolos guvern 6

Iar suma este una uriaşă, în condiţiile în care lăcaşurile de cult au primit anul acesta numai  170 de milioane de lei iar majoritatea banilor s-au dus la construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

O parte din banii pentru biserici se vor duce către Administraţia Prezidenţială, care va beneficia de o creştere a bugetului de la 40 de milioane de lei la 56 de milioane de lei. Asta pentru că s-a stabilit că Palatul Cotroceni are nevoie de lucrări de consolidare.

Ministerele vor beneficia de fonduri în raport cu bugetele cheltuite în acest an. Ministerul Muncii, de exemplu, va primi 4,4% din PIB, iar cel al Finanţelor Publice 2,88% din PIB. Celelalte ministere vor primi câte sub 2% din PIB, chiar dacă la Afaceri Interne, Apărare, Educaţie sau Sănătate vorbim de creşteri.

Diferenţe mari se înregistrează la Ministerul Mediului, de la peste două miliarde de lei la doar 704 milioane de lei, respectiv la Ministerul pentru Societatea Informaţională, unde bugetul practic se dublează şi ajunge la 425,5 milioane de lei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version