Europarlamentarul REPER Dacian Cioloș i-a dat o replică dură premierului Marcel Ciolacu, după ce a fost acuzat de acesta că din cauza lui au subvenții mici agricultorii români care protestează vineri, la Afumați, pentru a 17-a zi consecutiv.

„Dacă ați fost cu Omar Hayssam la vânătoare și cu Liviu Dragnea la pescuit, asta nu înseamnă că înțelegeți politici publice pe agricultură”, i-a transmis Cioloș lui Ciolacu.

Amintim că Ciolacu, pentru deturna discuția de la anunțul ministrului Florin Barbu potrivit căruia îi va cere demisia comisarului european pentru Agricultură, l-a atacat pe Cioloș. „Am avut și noi un comisar european pe Agricultură, să-l întrebați și pe el, pentru că nu îmi aduc aminte de nimic notabil ce s-a întâmplat în această perioadă”, le-a spus Ciolacu jurnaliștilor.

Incoerență la nivel înalt: Ciolacu îl contrazice pe ministrul Barbu, care spunea că îi cere demisia comisarului european pentru Agricultură

„Marcel Ciolacu şi echipa lui de zgomote s-au apucat să vânture din nou minciuna că subvenţiile agricultorilor sunt mici din cauza mea. Ştiu că pesediştii au memoria scurtă, dar negocierile pe subvenţiile în agricultură au fost făcute de Guvernul PSD când a pregătit aderarea la UE. Eu le-am crescut în mandatul de comisar şi ele cresc şi acum în fiecare an datorită negocierilor pe care le-am dus atunci. Le recomand PSD-iştilor să nu se mai împuşte singuri în picior. Şi Marcel Ciolacu să îl întrebe pe Adrian Năstase de ce a negociat subvenţii mici”, a declarat Dacian Cioloş, fost comisar european pentru Agricultură (2010-2014) și fost prim-ministru tehnocat, timp de un an (2016).

Anterior, Dacian Cioloș a precizat că „subvențiile agricultorilor din România și din Europa de Est cresc în fiecare an datorită politicii agricole comune pe care am negociat-o când eram comisar. Premierul Ciolacu să lase miștourile și să discute direct cu președinta Comisiei Europene despre problemele fermierilor din România”.

Europarlamentarul i-a mai transmis premierului: „Înainte să caut datele cu sumele pentru fermieri – care tot cresc datorită reformei pe care am negociat-o – îi propun lui Ciolacu să-și sune ministrul revoluționar de la Agricultură si să clarifice cu el aceste lucruri”. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version