Zilele trecute, Dan Barna, președintele Uniunii Salvați România, lansa un scenariu conform căruia Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție, ar putea candida la alegerile prezidențiale de anul viitor, din partea USR.

Ușor, dar sigur, scenariul lui Barna s-a năruit precum un castel de nisip. Codrin Ștefănescu, una dintre vocile grave ale Partidului Social Democrat, anunța că un asemenea scenariu nu este posibil.

Codrin Ștefănescu a amenințat-o pe fosta șefă a DNA că în curând se vor afla lucruri atât de rele despre ea ‘încât sigur nu va mai apuca să candideze la niciun fel de alegeri prezidențiale’.

Miercuri, USR a încasat o nouă lovitură tocmai din partea fostului premier Dacian Cioloș. Nici acesta nu crede în scenariul propus de șeful USR.

Cioloș spune că ‘din momentul în care a spus că rămâne procuror, e clar că Laura Codruța Kovesi rămâne procuror. Subiectul a fost închis, din punctul meu de vedere. Statutul magistraților este clar și fără echivoc. Ei nu pot face politică’.

Într-una dintre cele mai curajoase ieșiri ale lui din ultima vreme, Cioloș a continuat să-i urecheze pe cei de la USR spunând că ‘un proiect pentru România trebuie să aibă la bază obiective comune, nu o singură persoană. Aceste obiective sunt mai importante decât o persoană sau alta. Unificarea Dreptei trebuie să se facă în jurul unor valori și a unui program pentru România. Candidații trebuie să fie aleși în jurul unor criterii de integritate, cinste și profesionalism dovedit. Doar așa putem reforma clasa politică’.

În ciuda ieșirii sale, Cioloș dă asigurări că ‘această colaborare a noastră, a Mișcării România Împreună cu Uniunea Salvați România va continua și se va consolida pe valori comune și obiective comune de construcție care vizează viitorul României’.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version