Soarta candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu se decide în aceste zile, în ciuda faptului că liderii PSD și PNL neagă discuțiile în coaliție privind retragerea acestuia din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei.

Între timp, Cîrstoiu și-a anulat conferința „lămuritoare”, fugind de jurnaliști, în loc să explice acuzațiile de incompatibilitate și conflict de interese, care apar în raportul Corpului de control al Prim-Ministrului din anul 2020, Ludovic Orban.

Cătălin Cîrstoiu, reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu

Între timp, Mihai Enache, contracandidatul lui Cîrstoiu din partea AUR, a sesizat Direcţia Generală Antifraudă în cazul acestuia, pentru că  ar fi achiziţionat „prin intermediul clinicii private Anemona Med imobile la Sinaia, Mamaia şi în Bucureşti, precum şi maşini care nu servesc scopului activităţii economice a instituţiei medicale”.

Mihai Enache cere Antifraudei să-i verifice lui Cîrstoiu achizițiile de la clinica privată Anemona Med

Liderul PNL, Nivolae Ciucă, a declarat marți, întrebat dacă există varianta retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa electorală pentru Primăria Capitalei: „Pentru acest moment, pot spune că dumnealui este foarte determinat să continue, cât am putut şi cât pot eu să înţeleg din cât l-am cunoscut pe domnul doctor Cîrstoiu, motiv pentru care consider că, odată ce vom avea toate aceste clarificări finalizate, va fi o direcţie pe care ne-o vom asuma împreună cu dumnealui, ambele partide, şi aşa cred că este normal şi onest pentru fiecare dintre noi”.

La insistențele jurnaliștilor privind ipoteza retragerii lui Cîrstoiu, Ciucă a spus: „În momentul în care vom ajunge la acea situaţie, vom lua decizia împreună cu partenerii noştri de coaliţie, pentru că am pornit pe un drum împreună, normal este să mergem pe acest drum împreună, cu un candidat agreat de ambele partide. (…) În momentul ăsta avem o singură variantă. Dacă vom avea nevoie să aplicăm varianta B sau varianta C, o vom face la vremea respectivă. Noi susţinem doar un candidat care este agreat”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version