Premierul demis Florin Cîțu joacă alba-neagra cu PSD și USR, semn că își dorește să stea mult și bine interimar la Palatul Victoria, așa cum a anunțat, de altfel, senatorea PNL Alina Gorghiu.

„Trebuie să discutăm în BPN. Noi avem un mandat care nu s-a schimbat până acum pentru că nu am avut motiv. Vom avea astăzi ședință la partid și vedem ce se va întâmpla. Mandatul nostru nu s-a modificat în acest moment: guvern minoritar, susținut de cât mai mulți parlamentari”, a declarat Cîțu, joi, după ce doar cu o zi în urmă afirmase că premierul desemnat Nicolae Ciucă va începe negocierile cu USR pentru refacerea Coaliției la guvernare.

Întrebat despre declarația liderului PSD, Marcel Ciolacu, că ia în calcul „tot ce este posibil pentru deblocarea acestei crize”, Cîțu a spus:

„Este primul pas pe care îl face PSD pentru a susține un guvern minoritar. PSD a spus de opt luni că nu vrea la guvernare, a fost la două consultări la Cotroceni și nu a propus niciun premier. PSD nu a vrut la Guvernare, nu înleleg discuția despre PSD la Guvernare când spui clar de la începutul anului că nu vrei la Guvernare, deci e o fractură de logică acolo. Pe partea cealaltă, USR a ieșit de la Guvernare – nu înțeleg, iarăși e o fractură de logică Sper ca și de la USR să avem același rezultat, să votăm acest guvern minoritar. Și apoi vom putea discuta din nou, peste șapte-opt luni, dar să trecem de această perioadă de iarnă”.

Însă Cîțu a exclus din cărți USR: „PNL a arătat maturitate și responsabilitate, iar celelalte partide spun că nu e de ajuns. Dacă celelalte partide înțeleg importanța momentului și că e vorba despre români, să voteze acest Guvern minoritar pentru că alte variante nu am văzut. Am văzut un Guvern monocolor de la cei de la USR. Aici avem un Guvern format din PNL, UDMR susținut și de Minorități, deci este până acum cea mai largă susținere pe care a putut să o strângă un partid. Mergem cu acest guvern”.

Cîțu a insistat că „PNL a făcut o concesie majoră: președintele partidului (adică el – n.r.) a făcut un pas în spate, am propus un alt premier. Este această variantă pe masă în acest moment, nu avem ce să discutăm alte variante în acest moment, nu avem mandat”.

Întrebat dacă UDMR va avea un ministru în plus, el a răspuns:

„Da. Vom avea detaliile când va fi gata lista cu noii miniștri. Cred că azi vom afla varianta finală a acestui Guvern pentru portofoliile celor de la UDMR”.

Joi seară, PNL va avea o nouă rundă de discuții cu PSD, iar la final, Cîțu și „echipa cîștigătoare” vor merge la președintele Klaus Iohannis ca să „ia lumină” pentru decizia din ședința Biroului Executiv (BEx) Național al PNL de vineri la ora 11.00..

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version