Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Alertă de vânt pentru toată țara, până luni / POLITICĂ: Parlamentul va adopta marți proiectul Legii bugetului pe 2021 / 

Breaking News:

Cîțu dă asigurări din nou că nu taie salariile bugetarilor: E un drept câștigat

Premierul Florin Cîţu a dat din nou asigurări că nu taie salariile bugetarilor, amintind că acestea au fost îngheţate pentru anul în curs.

„Nu, au fost îngheţate, deci nu mai putem să… un drept câştigat, e deja mai greu să mai faci ceva, au fost îngheţate salariile. A fost luată o decizie”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria, întrebat dacă în perioada următoare se poate ajunge la o scădere a salariilor bugetarilor.

El a precizat însă că există mai multe analize referitoare la administraţia locală şi centrală, întrebat în ce stadiu este evaluarea pe care a anunţat-o cu privire la salariile bugetarilor şi numărul acestora.

„Discuţia pe care am avut-o cu administraţia locală, consiliile judeţene şi Asociaţia Municipiilor a fost foarte clară din punctul meu de vedere. Evoluţia nu numai a salariilor, sporuri, cheltuielilor cu personalul din administraţia locală, dar şi centrală, din ultimii patru ani de zile, nu este sustenabilă. Nu ne putem permite aşa ceva şi atunci mă aştept de la administraţiile locale responsabile să vină cu măsuri, care să corecteze această tendinţă. Deci ceea ce s-a întâmplat în ultimii patru ani de zile nu este sustenabil pe termen lung, având în vedere potenţialul nostru de dezvoltare şi faptul că avem nevoie de resurse pentru investiţii în perioada următoare”, a declarat Cîţu.

Primarul Clujului, Emil Boc, care este și președintele Asociației Municipiilor din România, a declarat, marți, că a convenit în discuțiile de la Guvern ca sporurile să nu depășească 30% la nivel de fiecare instituție.

Acum, premierul Cîțu a anunțat că are în vedere o nouă întâlnire cu asociaţiile municipale şi judeţene, cel mai probabil săptămâna viitoare.

„O să încerc să fac, mai ales acum, când este bugetul, să ne vedem mult mai des. Ei doresc o transparenţă şi o predictibilitate în ceea ce priveşte sumele care vin de la buget, de reechilibrare, iar eu doresc o reformă a administraţiei locale şi cred că ne putem întâlni”, a spus el.

12 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv