Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Cîțu nu știe despre proiectul lui Dîncu de încorporare a bărbaților: „Nu a fost prezentat în coaliţie”

Liderul PNL, Florin Cîțu, susține că nu a avut cunoștință despre proiectul de lege inițiat de ministrul Apărării, Vasile lui Dîncu, privind încorporarea bărbaților cu vârste între 18 ani și 63 de ani, în caz de situație de criză sau de război.

„Acest lucru nu s-a discutat. Cel puţin acum nu s-a discutat, eu nu ştiu de niciun proiect. (…) Acel proiect de lege nu a fost prezentat în coaliţie. Nu ni s-a adus la cunoştinţă, deci noi nu luăm în calcul. Înţeleg de ieri că acest proiect nu mai este de actualitate. Dacă ar fi fost vreodată… La coaliţie s-a discutat despre (…) acest pachet al legii de securitate naţională care, repet, este o updatare a ceea ce avem astăzi, dar controlul rămâne la Parlamentul României”, a afirmat Cîţu, miercuri.

DOCUMENT. Pe furiș! Proiect de lege: Toți bărbații între 18-63 de ani vor fi mobilizați în situație de criză

Liderul PNL a mai spus că proiectul privind securitatea şi apărarea naţională, ce va ajunge în Parlament săptămâna viitoare, după ce va fi adoptat de Guvern, nu va aduce modificări Constituţiei, ci cuprinde „modificări de care este nevoie în perioada următoare”, cum ar fi permiterea trupelor străine să vină pe teritoriul României.

„Au fost doar discuţii iniţiale. Sperăm ca proiectul să fie adoptat săptămâna următoare. Proiectul a fost în CSAT, este un proiect deja discutat, acum vine spre Parlamentul României şi deocamdată se uită experţii partidelor la el, vedem dacă mai trebuie ceva de adăugat şi apoi să fie adoptat în şedinţa de guvern. (…) E mai mult despre aceste modificări ca România să permită trupelor străine să vină pe teritoriul României, sunt mai multe modificări de care avem nevoie în perioada următoare”, a explicat Cîţu.

„Noi, liderii celor două partide, dar şi cei de la UDMR am susţinut, vom face imediat totul pentru a avea acest proiect aprobat cât mai rapid în procedură de urgenţă”, a adăugat el.

Întrebat despre nemulţumirile legate de acest proiect, conform cărora CSAT ar primi puteri sporite, Cîţu a spus că acest proiect nu schimbă Constituţia, iar Parlamentul are ultimul cuvânt în situaţiile de urgenţă.

„În primul rând, Constituţia spune foarte clar că orice situaţie care ţine de situaţia de urgenţă, de conflict armat până la urmă, Parlamentul are ultimul cuvânt şi acest lucru nu se schimbă. E doar legislaţia în vigoare, care trebuie adaptată la condiţiile de azi, la nevoile de azi. În rest, nu se modifică. Nu se dau puteri sporite. Repet, Constituţia este cea care dă aceste puteri şi acestea sunt date Parlamentului României”, a insistat Cîţu.

41 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv