Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Litoralul pentu toţi – ediția 2022 începe cu prețuri de la 34 de lei/noapte/persoană / 

Breaking News:

Cîțu speră să-l fenteze pe Ciolacu: Nu ar exista niciun argument ca PSD să vină la guvernare

Liderul PNL, Florin Cîțu, crede că îl fentează pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, dacă îi menține în funcție oamenii instalați încă de pe vremea lui Dragnea sau dacă îi mai dă câteva funcții în agențiile guvernamentale.

Astfel, Cîțu a declarat luni că mesajele primite sunt că PSD nu doreşte la guvernare, dar și că USR nu mai poate acest lucru, după ce a dărâmat guvernul votând moțiunea de cenzură a social-democraților.

„Ştim tot timpul că PSD a spus tot timpul că nu vrea la guvernare. Deci, nu ar exista niciun argument ca PSD să vină cu această cerinţă, iar cei de USR au plecat de la guvernare acum o lună de zile. Soluţia, astăzi, este acest Guvern minoritar condus de domnul Nicolae Ciucă, să trecem peste această perioadă dificilă din această iarnă. Bineînţeles că putem să ne întâlnim în primăvară să vedem dacă există altă soluţie, dar astăzi pentru români aceasta este cea mai bună soluţie”, a spus Cîţu, la sediul PNL.

În opinia sa, singura „alternativă reală” dacă Guvernul Ciucă nu trece de Parlament este organizarea de alegeri anticipate.

Cîțu a mai spus că cele zece măsuri propuse de PSD arată neseriozitate:

„Sunt acolo lucruri pe care şi noi le-am făcut şi cu care putem să fim de acord, dar aş vrea să ştie toţi românii că nu este o listă foarte serioasă pentru că impactul bugetar al acestei liste de măsuri este de 96 de miliarde de lei anul viitor, asta înseamnă aproape 10% din PIB. Într-o situaţie prin care trece România astăzi să vii cu măsuri care înseamnă 10% din PIB arată clar neseriozitate, sau iresponsabilitate sau că nu înţelegi tot contextul economic astăzi”.

El a insistat că mandatul PNL este un Guvern minoritar cu UDMR şi minorităţile.

Întrebat dacă există posibilitatea ca, luni seara, conducerea PNL să decidă flexibilizarea mandatului astfel încât PSD să aibă posibilitatea să vină la guvernare, el a răspuns că nu va susţine o astfel de măsură.

Dar nici reîntoarcere a USR la guvernare nu mai este posibilă: „Nimeni nu a propus acest lucru în conducerea PNL. (…) Nu are rost să discutăm despre scenarii”, a mai spus preşedintele liberalilor.

Biroul Politic Național (BPN) al PNL se va reuni, luni seara sau marţi, pentru a decide soluția de ieșire din acest blocaj, pentru că Ciucă nu a reușit să obțină susținere de la PSD pentru un guvern minoritar PNL-UDMR. 

Dar, evident, Cîțu și Ciucă se vor întâlni mai întâi cu președintele Klaus Iohannis, care le va trasa liniile directoare.

10 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv