Premierul Nicolae Ciucă l-a convocat de formă pe șeful Romgaz, marți, la sediul Guvernului, pentru a avea motiv să declare că „avem nevoie de un ritm alert în implementarea proiectelor de consolidare a securităţii energetice”.

Potrivit unui comunicat al Executivului, la Palatul Victoria au fost „analizate aspecte privind producţia de gaze naturale şi punerea în producţie de noi sonde”.

„Cu acest prilej, a fost prezentată implicarea Romgaz în proiectele off-shore la Marea Neagră, inclusiv Neptun Deep. Conducerea companiei a prezentat şi evoluţia proiectului centralei de producere a energiei electrice de la Iernut, cu o putere instalată de 430 de MW”.

Amintim că, de circa 7 ani, centrala de 420 de megawați de la Iernut, ce aparține Romgaz, zace nefinalizată deși lucrările au ajuns la 92%. Prin Ordonanța de urgență (OUG)nr. 175 adoptată în 14 decembrie 2022, a fost creată posibilitatea de a fi finalizată până la sfârșitul anului 2023, așa cum s-au angajat reprezentanții Romgaz.

„Guvernul acordă o importanţă deosebită investiţiilor care contribuie la consolidarea securităţii energetice a ţării. Rolul Romgaz, ca şi companie naţională, este determinant în implementarea planurilor Guvernului de a atinge acest obiectiv. Avem nevoie de un ritm alert în implementarea acestor proiecte, iar pentru asta am asigurat toate instrumentele necesare, atât financiare, cât şi legislative”, a declarat Ciucă.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version