Premierul Nicolae Ciucă a data asigurări miercuri, în prima ședință de guvern din acest an, că nu se va rupe coaliția PNL-PSD-UDMR formată în urmă cu un an și două săptămâni.

„Este o punte de legătură şi continuitate sub toate aspectele, atât sub aspectele politice, ale asigurării stabilităţii politice, cât şi cele ale activităţii guvernamentale. Avem proiecte foarte bine conturate şi care sunt agreate la nivelul coaliţiei şi, desigur, cu partenerii noştri din UE şi cu care avem parteneriate strategice”, a spus premierul. 

Ciucă s-a lăudat cu absorbția, în anul 2022, a 11,3 miliarde de euro din fondurile europene, iar perspectiva pentru 2023 este de încadrare în această sumă: „Probabil să o depăşim, pentru că am reuşit să asigurăm fundamentul pentru ceea ce înseamnă derularea proiectelor şi programelor europene. Au fost o serie întreagă de activităţi care s-au coordonat şi corelat între ministerele coordonatoare de reforme şi sunt convins că, aşa cum acum ne bucurăm de această sumă absorbită, cea mai mare de altfel până în momentul de faţă de când România accesează fonduri europene, să poată să fie depăşită şi anul acesta şi în anii care urmează. Avem nevoie de aceşti bani”.

Șeful Executivului a amintit că s-a angajat să asigure cea mai mare sumă la investiţii: „Am reuşit să asigurăm această sumă şi cheltuirea acestor bani. Deşi a fost temporizată de creşterea preţului la materiale de construcţii, am reuşit în final să ne încadrăm într-un proces de absorbţie probabil peste 70%. Aşteptăm cifrele la finalul lunii şi vom anunţa şi valoarea nominală a cheltuielilor la investiţii”. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version