Premierul Nicolae Ciucă îl contrazice pe ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, care a declarat că pentru acoperirea deficitului bugetar trebuie fie tăiate salariile bugetarilor, fie reducerea numărului acestora, fie creșterea impozitelor. 

„Am dat sarcină în Guvern ca orice opţiune să fie discutată, mai puţin cea de salarii şi cea de investiţii. Ca atare, chibzuirea bugetului mi se pare normală”, a declarat Nicolae Ciucă luni, la Focșani.

El le-a cerut miniştrilor ca până miercuri, 12 aprilie, să îi prezinte propuneri de scădere a cheltuielilor.

Ciucă a dat un semnal și clientelei de partid că nici nu se gândește să stopeze angajările la stat: „Am stopat angajările la nivelul fiecărei instituţii, lăsând totuşi posibilitatea ca în funcţie de nevoi, prin memorandum, să crească angajările în anumite ministere”.

Premierul a invocat PNRR pentru angajarăle făcute în ultimul an: „A trebuit să ne mărim aparatul administrativ, să fim în măsură să gestionăm fondurile care au fost alocate României şi s-a dovedit că a fost o măsură bună, pentru că am reuşit să absorbim 11,3 miliarde de euro”.

Ciucă a vorbit în treacăt despre deficitul bugetar masiv din primele luni ale acestui an și a anunțat că „trebuie măsuri”:

„După trei luni de zile, avem un deficit de 1,4 la început de trimestru. Şi este bine să ne luăm măsurile acum, la început de an, astfel încât să nu ajungem pe final de an să nu ştim cum să rezolvăm această problemă. Ca atare, dacă găsim, şi sunt convins că găsim, pentru că se lucrează la nivelul Ministerului Finanţelor, la nivelul fiecărui ordonator principal de credite, să vină cu aceste soluţii. Şi atunci un echilibru, o balansare între cheltuieli şi colectare ne poate asigura liniştea necesară pentru acest an”.

El a dat asigurări că nu vor fi mărite taxe.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version