Liderul PNL, Nicolae Ciucă, îl contrazice pe partenerul său de guvernare, Marcel Ciolacu: „Nu se pune problema să negocieze cu mandatul de premier pe masă”, așa cum acesta din urmă amenințase, într-un interviu.

De altfel, nimeni nu se așteaptă la așa ceva, după ce toate amenințările de acest fel s-au soldat cu un eșec, liderul PSD făcând exact contrariul a ce declarase public.

„Nu s-a pus niciodată problema ca PNL să nu-şi asume aceste măsuri. Şi în momentul de faţă, dincolo de principiile pe care noi le-am discutat şi le-am prezentat de fiecare dată, nu s-a schimbat absolut nimic, decât elementele, detaliile tehnice pe care le primim de la interlocutori, care se aşează fiecare, acolo, în pătrăţica sa, astfel încât să avem o decizie foarte bună”, a precizat Ciucă, la sediul PNL, întrebat despre declarația lui Ciolacu.

El a fost întrebat şi dacă liberalii vor ieşi de la guvernare în cazul în care nu va exista un acord cu PSD privind măsurile fiscale şi cele de reducere a cheltuielilor bugetare.

„Ne-am străduit atât de mult timp, din 2021 până astăzi, să asigurăm stabilitate, să asigurăm trecerea ţării prin toate aceste momente dificile pe care le-am trăit cu toţii, ca acum, la un moment dat când este nevoie mai mult ca oricând de stabilitate politică şi de stabilitate economică, să discutăm astfel de chestiuni? Deci, nu se pune problema! (…) Fiecare dintre noi poate s-a grăbit, poate a fost o chestiune pe care a văzut-o din alt punct de vedere, dar eu sunt convins că premierul Marcel Ciolacu, aşa cum îl cunosc eu, nu cedează la un astfel de moment şi acum vin de la Guvern, am fost la o discuţie despre măsurile pe care trebuie să le luăm astfel încât să avem amendamentele finalizate pe legea pensiilor speciale şi nici măcar nu a intrat în discuţie vreun astfel de subiect”, a răspuns Ciucă.

 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version