Premierul Nicolae Ciucă a comentat, joi, decizia Comisiei Europene privind reducerea consumul de gaz, anunțată cu o zi în urmă.

Comisia Europeană cere statelor membre, amenințând cu activarea unui mecanism de alertă, să-şi reducă voluntar cererea de gaze

„Am avut un grup de lucru cu toate instituţiile din domeniul exploatării şi depozitării gazelor şi, în momentul de faţă, nu există niciun fel de temere ca România să nu aibă gazul necesar pentru iarna 2022-2023”, a declarat premierul, precizând că, până în prezent, au fost depozitate peste 1,6 miliarde metri cubi de gaze naturale.

„Măsura este una de precauţie, o măsură prin care, aşa cum am demonstrat până în momentul de faţă, avem nevoie în continuare de menţinerea solidarităţii la nivelul Uniunii Europene, iar România a fost parte la toate deciziile care au menţinut şi consolidat solidaritatea în interiorul Uniunii Europene”, a afirmat Ciucă.

Premierul a vizitat, joi, Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice din Râmnicu Vâlcea. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version