Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vine în vizită oficială în România /

Breaking News:

Ciucă nu s-a decis încă dacă merge la alegeri în tandem cu Ciolacu: „Ne vom consulta filialele PNL”

Premierul Nicolae Ciucă nu s-a decis încă dacă merge la alegeri în tandem cu liderul PSD, Marcel Ciolacu – el la Președinție și partenerul său de guvernare în funcția de prim-ministru, pe care o va prelua conform protocolului, la „rotativa” de la finalul lunii mai.

Ciucă a declarat, joi, că acest subiect nu a fost discutat în partid: „Orice decizie în PNL se va lua în urma unei analize la nivelul forului de conducere. Ne vom consulta filialele şi, în final, pe orice decizie vom avea susţinerea de la nivelul fiecărei filiale.

Întrebat dacă ar risca PNL încă o alianţă cu PSD, Nicolae Ciucă a spus: „Nu vă pot răspunde acum”.

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a participat, joi, la alegerile Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu a exclus posibilitatea de a candida la prezidenţiale în tandem cu Nicolae Ciucă în calitate de premier.

„E un scenariu, nu-i exclus, dar nu e un scenariu simplu. În partide e puţin probabil să se accepte să nu aibă candidat. În Partidul Social Democrat am schimbat regulile de desemnare a candidatului şi e mult mai corectă abordarea noastră. Priorităţile pentru noi rămân preţurile”, a spus el, miercuriseară, laDigi24.

Ciolacu a adăugat că PSD şi PNL nu au avut discuţii despre candidaţi unici:

„Îmi menţin părerea că cea mai bună soluţie e o coaliţie între Partidul Social Democrat şi PNL, văd o colaborare şi din 2024. Cum creionăm acest lucru, cum ducem discuţiile, vedem în perioada următoare. Acum trebuie să ne ridicăm la aşteptările românilor. Dacă mergem separat, e greu să mai creionezi o coaliţie. Are şi politica limitele ei. Dacă facem o alianţă politică, cred că vom avea un viitor comun în 2024 în ce priveşte majoritatea parlamentară”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv