„Soluția pe care o susținem este ca raportarea pentru calculul facturilor la energie și pentru aplicarea măsurilor de sprijin să se facă la consumul curent, și nu la o perioadă anterioară. O astfel de soluție este în avantajul cetățenilor”, a anunțat premierul Nicolae Cicuă, joi, aflat în vizită la Uzina Dacia Mioveni.

„Am continuat analizele în guvern pentru a veni cu cele mai potrivite soluții de completare a pachetului de măsuri în domeniul energiei, destinate protejării cetățenilor și economiei de efectele creșterii prețurilor”, a adăugat Ciucă.

Declarația prim-ministrului vine la o lună și jumătate după ce Guvernul pe care îl conduce a adoptat Ordonanța de urgență (OUG) nr. 119 privind plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze în perioada 31 august 2022 – 31 august 2023.

Așadar, s-a schimbat și opinia PNL, după PSD, în privința prevederii din OUG 116 prin care Virgil Popescu reușise să fenteze pe toată lumea, dar mai ales românii.

PSD a anunțat, în 21 septembrie, că va modifica în Parlament OUG 116/2022, inițiată de ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL).

În acest sens, PSD va depune un amendament în Parlament, prin care plafonarea să se raporteze la consumul curent şi nu la anul 2021, așa cum prevede ordonanța.

În plus, pragurile maxime de consum pentru care se acordă compensări la curent să fie de 100 și 300 kWh/lună (în OUG 119/2022 fiind de 100 și 255 kWh/lună).

PSD răstoarnă Ordonanța cu care a fentat Virgil Popescu: Plafonare la maxim 300 kw/h (nu 255) și la consumul actual (nu din 2021)
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version