Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Ciucă și-a mărit cu 103 posturi Cancelaria și i-a extins atribuțiile

Guvernul Ciucă a aprobat, în şedinţa de luni, o Hotărâre prin care a mărit cu 103 posturi și a extins competenţele Cancelariei Prim-ministrului.

Premierul Nicolae Ciucă a argumentat decizia marți, întrebat pe această temă:

„Am asumat la nivelul Comisiei Europene, atunci când am fost la Bruxelles, împreună cu doamna preşedinte al Comisiei, Ursula von der Leyen, că la nivelul Guvernului vor funcţiona departamentele care să asigure coordonarea, monitorizarea şi legătura directă cu Comisia în ce priveşte punerea în aplicare şi desfăşurarea activităţilor specifice, pentru îndeplinirea jaloanelor şi ţintelor din PNRR. A fost o cerinţă la nivelul Uniunii Europene. Şi, de altfel, o vedem ca fiind foarte utilă, pentru că la nivelul Guvernului se desfăşoară toate elementele acestea de coordonare şi colaborare interministerială. Pe de altă parte, intenţionăm la nivelul Guvernului să avem acele instrumente cu care să putem să coordonăm întreaga activitate, atât în interiorul Guvernului, cât şi cu celelalte instituţii, din afara Guvernului. Deci, este vorba efectiv despre ceea ce înseamnă coordonarea pe PNRR şi pe celelalte fonduri europene”.

Potrivit noii HG, în cadrul Cancelariei, pe lângă cele două direcții existente, respectiv Direcția Protocol și Relații Internaționale și Direcția Comunicare și Relații cu Presa, se înființează Direcția asigurare resurse, Compartimentul Juridic și Serviciul de evaluare, analiză și coordonare Strategică. Totodată, este înființat Consiliul Consultativ, organ  colectiv din care vor face parte reprezentanți ai  Mediului academic, de afaceri și ale societății civile cu rol de a emite propuneri, opinii și analize în domeniul de competență al  Cancelariei prim-ministrului.

Cancelaria Prim-ministrului va avea rol de coordonator pentru Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Agenţia Naţională pentru Romi, Agenţia Naţională Anti-Doping, Autoritatea Competentă pentru Reglementarea Operaţiunilor Petroliere Offshore, Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, structuri cu personalitate juridică, finanţate de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Numărul maxim de posturi din cadrul Cancelariei Prim-ministrului va fi de 103, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor acestora. Personalul Cancelariei va fi format din funcţionari publici şi personal contractual.

135 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv