Guvernul PNL-PSD-UDMR nu reduce nici măcar unn pic din sporurile bugetarilor. La trei săptămâni după ce a anunțat adoptarea unor economii l buget, fără să ia însă vreo măsură, premierul Nicolae Ciucă persistă la capitolul promisiuni.

„Trebuie să dăm dovadă de mai multă chibzuinţă în cheltuirea banului public. Putem administra mai eficient banii publici folosiţi pentru bunuri, servicii, autovehicule, mobilier şi alte cheltuieli care pot fi mai bine gestionate, dar nu ne vom atinge de veniturile oamenilor”, a transmis el, pe Facebook.

Aceasta înseamnă că nu va reduce din sporurile bugetarilor, pentru a acoperi „gaura” de 22,75 miliarde de lei înregistrată dupăpeia execuție bugetară din acest an, în trimestrul I.

„Gaura” la buget după primele 3 luni se dovedește mai mare: Deficit bugetar de 22,75 miliarde de lei (1,42% din PIB)

Mai mult, Ciucă arată că a „început demersurile pentru a majora valoarea tichetelor de masă pentru angajaţi la 40 de lei şi ne dorim ca noua valoare nominală să se aplice începând cu 1 iulie”.

Premierul mai scrie că, alături de partenerii de guvernare, a căutat cele mai bune soluţii pentru a aduce mai mulţi bani la bugetul de stat.

ANAF a avut o slabă colectare în T1, pe care șeful instituției, Lucian Heiuș, vrea să o combată cu întețirea controalelor la agenții economici mici. El a „uitat” de marii contribuabili, despre care premierul Ciucă a spus că nu și-au plătit taxele la stat. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version