Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

GREVĂ în Educație, a 8-a zi: Profesorii resping voucherele sociale transformate de Guvern în „prime” / ACTUALITATE: Ceferiștii protestează la Ministerul Educației și amenință că opresc trenurile de călători, de la 1 iulie /  POLITICĂ: Rotativa se amână sub pretextul grevei în Educație / Ciucă a anunțat că nu își mai depune mandatul de premier /

Breaking News:
PSD continuă să atace PNL pe tema scumpirii facturilor

Coaliția PNL-PSD-UDMR modifică Legea plafonării și compensării la energie. Ciolacu: „Nu e admis să liberalizezi preţul în plină pandemie”

Liderii Coaliției PNL-PSD-UDMR se reunesc în ședință, luni după-amiază, pentru a decide modificarea Legii plafonării și compensării prețurilor la energia electrică și gaze, la o lună de la adoptarea ei, proiect propus de ministrul PNL Virgil Popescu.

PSD continuă să atace PNL pe tema scumpirii facturilor la energie, după ce Guvernul Orban a aprobat liberalizarea prețurilor, amânată de guvernele social-democraților.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni dimineață că pachetul de măsuri cu privire la preţurile la energia electrică şi gaze naturale este finalizat, iar aceste măsuri vor fi discutate în şedinţa de coaliţie de la ora 17,00.

„Am finalizat tot pachetul de măsuri, pe toate cele trei componente, astfel încât să stopăm această escaladare a preţurilor, să ieftinim facturile atât către populaţie, cât şi către economie şi, nu în ultimul rând, să încercăm să compensăm de la bugetul statului, atât cât îşi permite bugetul statului, astfel încât să nu afecteze zona de investiţii şi ce ne-am propus pentru acest an. Avem aceste măsuri finalizate, le mai discutăm acum, la ora 10,00, cu membrii Guvernului din partea PSD, cu Biroul Permanent Naţional şi, la ora 17,00, în coaliţie. Am avut discuţii inclusiv în cursul zilei de ieri cu domnul prim-ministru şi alaltăieri cu domnul preşedinte Cîţu, deci am funcţionat şi până acum”, a spus Ciolacu, înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.

El a adăugat că reducerea TVA de la 19% la 5% la energie electrică şi gaz “este suportabilă de către bugetul de stat” şi că îşi menţine părerea că această măsură trebuie luată de la 1 februarie:

„Sunt mai multe variante, inclusiv am văzut ce s-a întâmplat în Franţa cu plafonarea preţurilor, cu plafonarea preţurilor la energie la companiile de stat, la cea mai mare companie de stat, şi aceasta este o măsură pe care am putea să o luăm. După ce avem o decizie finală luată în coaliţie, o vom prezenta. (…) Sunt mai mult măsuri şi au o coerenţă între ele. La şedinţa de coaliţie este invitat şi domnul ministru al Energiei şi reprezentanţii ANRE şi ai ANPC”.

Ciolacu s-a arătat împăciuitor, dar tot l-a atacat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu – căruia, săptămâna trecută, i-a cerut demisia, deoarece în mandatul său din Guvernul Orban s-a produs liberalizarea prețurilor:

„De creşterea preţurilor la energie este afectată toată Europa şi acum este important să se găsească un vinovat pentru acest lucru în România. Dacă doriţi o părere personală, nu este admis să liberalizezi preţul în plină pandemie fără să gândeşti efectele care vor urma”.

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv