Liderii coaliției la guvernare, PSD+ALDE, se întrunesc luni pentru a decide data la care Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară, după ce Guvernul a aprobat vineri mai multe ordonanțe de urgență, printre care și cea privind “tunul Firea” – trecerea ELCEN la Primăria Capitalei.

În lipsa sesiunii acestui for, ordonanțele de urgență nu pot intra în vigoare..

Însă, practic, nu este nevoie ca plenul Parlamentului să fie convocat – și ar fi aproape imposibil, având în vedere perioada de vacanță, până la 1 septembrie, când începe sesiunea.

Astfel, va fi doar o ședință a Biroului Permmanent al acelor două Camere – cea a Deputaților și Senatul – în sesiune extraordinară.

În mai puțin de o lună, parlamentarii se vor reîntoarce la muncă, în cea de-a doua sesiune din acest an.

ALDE are mai multe proiecte legislative în domeniul Justiției. Liderul Călin Popescu Tăriceanu vrea modificarea legislației în privința comisiilor parlamentare de anchetă, supărat că șefa DNA refuză să se prezinte la Comisia privind alegerile din 2009 – un tertip pentru șifonarea imaginii Laurei Codruța Kovesi.

USR vrea să interzică reangajarea la stat a bugetarilor care se pensionează și cumulează atât pensia, cât și salariu – uun act normativ aprobat în acest sens de Guvernul Boc fiind anulat de Guvernul Ponta. 

PNL și USR vor să modifice legislația în așa fel încât ca firmele care au acțiuni la purtător să nu mai poată primi contracte bani publici.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version