Cu două zile înainte de termenul de judecată în care trebuie să fie audiat pentru sentința definitivă – luni, 18 martie -, liderul PSD Liviu Dragnea s-a internat în spital sâmbătă, 16 martie.

Vestea a dat-o secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, care susține că șeful lui are dublă hernie de disc.

”Doi specialiști spun că nu e nevoie de operație, alții spun că e nevoie de două. Mâine vor ajunge la o concluzie… Va trebui să stea la pat obligatoriu în următoarele câteva zile, va trebui să oprim turneul prin țară. Trebuia să facem un CEX, o să amânăm absolut tot săptămâna asta”, a spus Ștefănescu duminică seara, la Antena 3.

El a adăugat că Dragnea ”a tratat neserios problema de o lună și jumătate, cu creme și spray-uri, dar s-au adunat ședință după ședință”.

“După ședința de ieri de la Snagov, eu și Mircea Drăghici am insistat ca el să meargă la RMN”, a mai spus Codrin Ștefănescu.

Este tertipul perfect pentru ca avocații lui Dragnea să ceară o nouă amânare la termenul de luni, după alte 5 admise de instanță, în dosarul angajărilor fictive – numis de presă dosarul “Bombonica” -, în care un complet de 5 judecători de la Înalta Curte va trebui să dea sentința definitivă.

În 21 iunie 2018, Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman, condusă de fosta lui soție, Bombonica Dragnea.

Aceasta și-a recunoscut vinovăția și a plătit prejudiciul.

O altă inculpată din dosar, Olguța Șefu, va trebui și ea să se prezinte la termenul de luni, 18 martie. De asemenea, magistrații au decis reaudierea a cinci martori.

Completul de 5 judecători i-a pus în vedere lui Dragnea să se prezinte în 18 martie la audiere

Completul 2, al treilea desemnat să judece dosarul lui Dragnea – care a atacat la CCR completul inițial -, este format din judecătoarele Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana, Popa Rodica Aida.

Însă Luciana Mera a cerut pensionarea, iar Secția pentru judecători a CSM i-a aprobat-o începând cu data de 1 iunie.

Dacă sentința nu va fi pronunțată până atunci, va fi tras la sorți un înlocuitor pentru judecătoarea Mera.

Liderul PSD a obținut în 18 februarie încă o păsuire la proces. Trei termene de câte o lună a dat până acum Completul de 5 judecători tras la sorți în 13 decembrie 2018:

Completul de 5 judecători, generos cu Dragnea: Un nou termen de o lună în dosarul “Bombonica
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version