Comisia pentru legile justiţiei, condusă de Florin iordache, a adoptat marţi pe repede înainte, în numai o jumătate de oră, raportul favorabil pe proiectul de modificarea a Codului penal, după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader – care a venit neinvitat la ședință – nu a vrut să dea ordonanța de urgență cerută de condamnatul penal Liviu Dragnea.

Printre modificările operate este și o dedicație pentru condamnatul penal Liviu Dragnea: termenul de prescripție a infracțiunilor a fost redus cu 2 ani, astfel încât acesta să scape de pușcărie în dosarul “Bombonica”, după ce instanța de fond i-a aplicat o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Florin Iordache a declarat că proiectul de lege va fi adoptat miercuri de Senat, iar săptămâna viitoare va primi votul decisiv în Camera Deputaţilor.

„Trimitem Senatului forma Codului penal cu articolele declarate constituţionale şă fie adoptată mâine, iar săptămâna viitoare, atât Codul penal, cât şi Codul de procedură penală să fie adoptate de către Camera Deputaţilor. În consecinţă preşedintele României să aibă două legi, Codul penal şi Codul de procedură penală, cu toate acele articole declarate constituţionale şi atunci posibilitatea atacării la Curte a dumneavoastră sau a preşedintelui, să puteţi ataca sau există varianta reexaminării. (…) Propunerea noastră e să fie eliminate articolele cu vicii de constituţionalitate”, a spus Iordache.

DOCUMENT. VIDEO. Toader s-a dus neinvitat la Comisia Iordache. Codurile penale, la modificare pe repede înainte
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version