Deputatul PSD Gabriel Vlase a fost validat, luni, în Comisia parlamentară de control SIE, cu un singur vot împotrivă pentru a deveni șef al Serviciului de Informații Externe, votul final urmând să fie dat în plenul reunit al celor două Camere. 
 
sursă foto romaniacurataro

Votul împotrivă a fost dat de un membru al USR în comisie, acesta argumentând că formațiunea politică pe care o reprezintă dorea o persoană independentă politic pentru această funcție.

UPDATE: “Vlase a declarat, întrebat de jurnaliști la finalul ședinței comisiei: “Nu pot să spun că am obiective majore, că voi face schimbări rapide. Sunt situații care trenează de atâția ani, legislația este foarte veche, de 20 de ani”.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis propunerea încă din 14 iunie preşedinţilor Senatului și Camerei Deputaților.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a fost o surpriză atât pentru el, cât și pentru Liviu Dragnea. Două săptămâni au trecut până să se convingă cei doi că Vlase – un apropiat al lui Dragnea – merită  să fie șef al SIE. Însă nici acum nu este sigur că acesta va obține voturile necesare în plen.

Întrebat cum a ajuns la decizia de a-l propune pe Vlase la şefia SIE, Iohannis a răspuns: “Printr-o analiză atentă. Am analizat candidaţii posibili (…) ţinând cont de experienţă, de expertiză, de pregătire. După finalizarea analizei l-am invitat pe domnul Vlase. I-am spus că analiza a condus la această oportunitate pentru domnia sa şi i-am propus nominalizarea. A acceptat-o şi în această fază suntem acum”. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version