Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DNA / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Condamnat la închisoare, Piedone a fost ales primar: „Judecata poporului a decis”

Cristian Popescu Piedone a reușit duminică să fie ales primar al Sectorului 5 din București, în ciuda faptului că este condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare în primă instanță în dosarul Colectiv.

Piedone a candidat din partea PPU-SL, noul partid fondat de Dan Voiculescu. El l-a devansat pe Cristian Băcanu, candidatul susținut de PNL și Alianța USR PLUS.
Mesajul lui Piedone pe Facebook:
 
„Judecata poporului a decis!

Dragi prieteni, adevărul a învins! Dreptatea a învins! Noi am învins! Împreună!

În timp ce restul candidaților au avut în spate partide care au investit sume uriașe în campaniile electorale, eu v-am avut pe voi, locuitorii Sectorului 5! Cel mai important aliat! Singurul aliat care contează! Pentru voi m-am înscris în această cursă, pentru copiii voștri și pentru sectorul acesta care merită să iasă la lumină!

Copiii din Sectorul 5 merită să crească frumos și în siguranță! Seniorii din Sectorul 5 merită să trăiască decent după o viață de muncă! Voi toți meritați să fiți tratați cu respect!

V-am cerut să aveți încredere în mine și nu m-ați dezamăgit! Va promit că nici eu nu vă voi dezamăgi! Mă apuc de treabă! Meritați să trăiți într-un sector în care părerea voastră contează, în care sunteți ascultați! Lucrurile se vor schimba, dragi prieteni! Voi fi 24/24 printre voi, împreună vom găsi rezolvare la problemele care vă macină de atâta amar de vreme.

Vin către primărie! Vin cu poporul, cu locuitorii din sectorul 5! Primăria este de fapt a oamenilor! Iar voi, necuraților, plecați acasă! Ați făcut suficient rău!

Dumnezeu a fost de partea noastră! Cu credință și încredere începem munca!”.

Cristian Popescu Piedone a fost primar al Sectorului 4 în aproape două mandate, din 2008 până în 4 noiembrie 2015, când a demisionat în urma protestelor de stradă, după câteva zile de la incendiul din clubul Colectiv, în urma căruia au murit 64 de tineri. 
 
Atunci, el anunța că iese definitiv din viața politică:

„După toate reacțiile din ultimele zile, după emoția și furia total justificate și exprimate în spațiul public în căutarea vinovaților, după miting-ul de ieri din Capitală în care mii de bucureșteni mi-au cerut demisia, am avut timp să reflectez și am ajuns la următoarea concluzie: Îmi prezint astăzi demisia de Primar al Sectorului 4, în semn de respect față de victimele tragediei și sper că vidul legislativ și carențele administrative să tragă un semnal de alarmă, de la cel mai simplu funcționar, până la cel mai înalt for legislativ. Poate că atunci când mii de oameni ies în stradă să-ți ceară să pleci și alte mii cer același lucru pe rețelele de socializare, e bine uneori să asculți”.

După 4 ani de la catastrofa din Colectiv, instanța de fond – Tribunalul București – a pronunțat sentințele în dosarul Colectiv, iar Piedone a fost condamnat la 78ani și 6 luni de închisoare, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit, cu producerea unor consecințe deosebit de grave, plus pedeapsă complementară cu interzicerea unor drepturi cu o durată de 5 ani.
 
De asemenea, el a primit 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit și pedeapsă complementară 3 ani interzicerea unor drepturi.
 
Piedone a contestat sentința la Curtea de Apel Bucureşti, care urmează să înceapă miercuri, după o amânare, judecarea apelului. 
 
Cristian Popescu Piedone mai are o condamnare, de un an de închisoare cu suspendare, de data aceasta prin sentință definitivă, pronunțată în 2018, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a funcției pentru că și-a folosit funcția de edil pentru a avantaja firmele copiilor săi.
 
40 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv