Fostul secretar general al PSD nu a mai putut candida pentru un nou mandat de parlamentar, în decembrie 2020, deoarece sentința definitivă de conflict de interese i-a interzis acest lucru!

Marian Neacșu (PSD), condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare, în 2016, pentru că și-a angajat propria fiică la biroul parlamentar, va fi numit secretar general al Guvernului Ciucă, la propunerea liderului PSD, Marcel Ciolacu.

Marian Neacsu

„Am făcut această propunere domnului Marian Neacşu şi nu e atributul meu, e atributul primului ministru, am adus la cunoştinţă primului ministru că dorim să fie secretarul general”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la România Tv.

Întrebat ce părere are premierul Nicolae Ciucă despre propunere, ciolacu a spus: „Nu are nicio părere… domnul Neacşu este un om care a avut performanţe, e un om serios”.

În plus, condamnarea „e depăşită juridic”, susţine Ciolacu:

„Hai să înţelegem, domnul Neacşu nu a furat nimic! Domnul Neacşu, ca mulţi alţi aleşi locali, primari, a făcut parte dintr-un Consiliu de Administraţie, nu a fost plătit, nici nu mai ştiu, la o şcoală sau aşa ceva. Şi-a angajat fata pe o perioadă de patru luni, deci haideţi… Asta e corupţie? În acest moment, cred că lucrurile sunt foarte clare! Staţi uşor că domnul Neacşu am înţeles că a avut o condamnare pe această incompatibilitate, pe conflict de interese… e depăşită juridic. Domnului Neacşu nu îi apare nimic în cazier. Ce facem, omorâm oamenii? Eu îmi asum această numire. Categoric!”.

Marian Neacşu, în vârstă de 57 de ani, a fost secretar general al PSD și ocupă în prezent funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Acesta a fost exclus din PSD, în anul 2018, la ordinul lui Liviu Dragnea, după ce a semnat scrisoarea prin care solicita ca acesta să renunțe la şefia PSD.

În februarie 2019, Neacşu s-a înscris în Pro România condusă de un alt fost lider PSD, Victor Ponta. Însă câteva luni mai târziu, în iunie 2019, Neacșu a fost propus şi votat în Parlament de către PSD pentru a deveni vicepreşedinte al ANRE.

Marian Neacşu a avut două mandate de deputat, în legislaturile 2008 – 2012 şi 2012 – 2016.

El nu a mai putut candida pentru un nou mandat de parlamentar, în decembrie 2020, deoarece sentința definitivă de conflict de interese i-a interzis acest lucru.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version