La Palatul Parlamentului are loc duminică, începând cu ora 16.00, reuniunea Consiliului Național al PSD, urmată de ședința Comitetului Executiv Național (CExN), unde va fi discutată amnistia și grațierea, tot mai cerută de lideri de la vârful partidului, împinși în față de condamnatul penal Liviu Dragnea.

Astfel, primarul Sectorului 1 București, Daniel Tudorache, a declarat vineri că a cerut conducerii partidului ca la şedinţa de duminică să fie clarificată „această treabă cu amnistia şi graţierea”.

“Am solicitat ca la următorul CEx să clarificăm această treabă cu amnistia şi graţierea. CExN va fi duminică şi o să discutăm, vom supune la vot. A fost propunerea mea, eu am solicitat. Ar trebui să fie pusă pe ordinea de zi, eu am discutat cu domnul Codrin Ştefănescu, secretarul general, să pună această propunere a mea pe ordinea de zi. E vorba de ordonanţă, categoric, nu lege, pentru că legea durează foarte mult”, a spus Tudorache pentru News.ro.

Însă premierul Viorica Dăncilă neagă că va da până la sfârșitul anului o ordonanță de urgență (OUG) în acest sens. Secondată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, Dăncilă s-a întâlnit vineri cu o delegație a USR, iar președintele acestui partid, Dan Barna, a declarat la finalul unei întâlniri de la Palatul Victoria că amândoi i-au dat asigurări că ”nu intenționează și nu au în discuție” o astfel de OUG 

Însă primarul Tudorache este sceptic: “Vom vedea, vom vedea”.

S-au pronunțat deja în favoarea OUG privind amnistia și grațierea Florin Iordache – autorul scandaloasei OUG 13 care a scos în stradă sute de mii de români -, Cătălin Rădulescu – inițiatorul mai multor  legi, unele declarate neconstituționale – și Marian Oprișan – cel care a scăpat de un dosar de corupție, dar care este vocea baronilor locali, mulți dintre ei cercetați sau judecați pentru abuz în serviciu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version