Comisarul european Corina Crețu, fost membru PSD, și-a ieșit din pepeni din cauza lipsei proiectelor de infrastructură pe care ar trebui să i le transmită Guvernul pentru bani europeni, așa că le-a transmis un mesaj nimicitor premierului Viorica Dăncilă și liderului PSD, Liviu Dragnea.

E drept că i-a fost mai ușor, întrucât săgețile le-a transmis direct de la Bruxelles, de la conderința de deschidere a ediției din acest an a Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor, dedicate viitorului politicii de coeziune.

„Vreau să anunţ public că nu mai accept insultele din partea Guvernului României faţă de munca pe care o fac”, a spus Corina Creţu.

“Insulta” este că Viorica Dăncilă nu face nimic să atragă banii europeni.

“Pentru perioada 2014 – 2020 facem eforturi supraomenești să evităm dezangajările de fonduri. Avem pentru acest an acest risc de pierdere, la începutul anului a fost de 800 de milioane de euro, dar lucrăm cu autorităţile române pentru a minimiza aceste fonduri care sunt pe programul operaţional. Nu înţeleg această tensiune care s-a creat între mine şi Guvern, spunând lucrurilor pe nume. Avem bani la Bruxelles pentru proiecte de infrastructură, dar nu avem proiecte!”, a acuzat Corina Crețu.

Comisarul european a criticat din nou dec izia Guvernului Dăncilă de a realiza în parteneriat public- privat autostrada Târgu Mureş – Iaşi, soluţie cu care „Comisia nu este confortablă, pentru că din punctul nostru de vedere aceasta înseamnă o deprioritizare a investiţiei”.

„La ora actuală mai avem sub analiză un singur proiect major: proiectul de metrou Otopeni – Gara de Nord. Deci aşteptăm Craiova – Piteşti, Tîrgu Mureş – Iaşi, podul de la Brăila. Autorităţile au dat deadline-uri care au fost depăşite cu mult”, a avertizat Creţu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version