Fostul lider PNL Crin Antonescu a “uitat” de USL, alianță cu PSD și PC în care a fost copreședinte alături de Victor Ponta și Daniel Constantin, iar acum revine pe scena politică pentru o funcție mai bănoasă, pe care o va obține ajutat de prietenul său Ludovic Orban, care va avea grijă să-l pună pe un loc eligibil pe listele PNL la europarlamentarele din 26 mai 2019.

sursă foto BihorȘtiriro

“Am depus astăzi documentele pentru candidatura la PE. Pe circuitul normal, stabilit de deciziile PNL pentru orice alt membru”, a precizat Antonescu, marţi, pentru Agerpres.

Liberalii îşi pot depune candidaturile pentru alegerile europarlamentare până pe 1 octombrie.

Crin Antronescu a făcut primul pas în spate în urma alegerilor europarlamentare din 2014, când PNL a înregistrat un scor modest.

El s-a retras atunci de la șefia partidului și a anunțat că nu va candida la alegerile prezidențiale de la finalul aceluiași an.

De altfel, el fusese amăgit de PSD că va fi candidatul USL la prezidențiale, însă când s-a prins  că va fi fentat – în februarie 2014 –  a rupt alianța.

Locul său la președinția PNL a fost de Klaus Iohannis, proaspăt intrat în partid și candidat la prezidențialele din noiembrie 2014.

Antonescu s-a rupt de partid și s-a retras din viața publică.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version