Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Cristian Preda, validat în comisii pentru funcția de preşedinte al AEP. Votul, în plenul reunit al Parlamentului

Fostul europarlamentar PDL și PMP, Cristian Preda, va fi, cel mai probabil, noul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), după ce a fost avizat, marți, de comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Este cel de-al treilea candidat pentru funcţia de preşedinte al AEP, după ce prefectul Capitalei, Toni Greblă (PSD), nu a mai fost acceptat de PNL după avizul dat în 20 februarie, iar Andreea Băbeanu, propusă de AUR, nu are susținere suficientă în Parlament.

Preda a fost propus de USR pentru această funcție.

Cristian Preda a fost audiat online de membrii comisiilor parlamentare de resort, el neputând fi prezent fizic, deoarece a participat la susținerea unei teze de doctorat la Facultatea de studii europene din Cluj.

Preşedintele AEP va fi ales de plenul reunit al Senatului și Camerei Deputalilor, marți la prânz. Iar după votul în comisii, este de așteptat ca Preda să primească și voturile PSD, care îl dorise pe Toni Greblă în această funcție.

Iată ce a scris pe Facebook Cristian Preda:

„Audierea mea pentru președinția AEP s-a încheiat. Cu un aviz pozitiv, susținut de o majoritate copleșitoare a celor două comisii juridice din Cameră și Senat.

Au fost doar 3 voturi contra și o abținere.
 
Numele meu se va regăsi pe buletinul de vot alături de cel al lui Toni Greblă și de cel al Andreei Băbeanu.
 
Camerele reunite vor hotărî, marți la prânz, cine va conduce Autoritatea Electorală Permanentă în următorii 8 ani”.
 
Fostul președinte al AEP, Mitulețu-Buică, este judecat pentru corupție.
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv